Rumunijos automobilių leidinių asociacija (RALA) 14-tąjį kartą surengė Rumunijos „Metų automobilio“ konkursą.

Konkurso žiuri, sudaryta iš didžiausių šalies leidinių apie automobilius atstovų, „Metų automobiliu“ Rumunijoje išrinko naująjį „Dacia Logan“. Kiti „Renault“ grupės modeliai – „Dacia Sandero“ ir „Renault Clio“ – užėmė trečią ir ketvirtą vietas.

Daugiau nei pusė žiuri narių „Dacia Logan“ įvertino aukščiausiu balų skaičiumi. Naujasis „Dacia“ modelis surinko 195 balus – tai yra 35 balais daugiau nei antroje vietoje likęs automobilis. „Dacia Sandero“ surinko 115 balų, du komisijos nariai jam skyrė aukščiausią balų skaičių.

 „Dacia Logan“ pelnytas „Metų automobilio“ titulas patvirtina jo kokybę. Kartu su šia nominacija pradedamas naujas „Dacia“ plėtros etapas. Naujasis „Logan“ pakeičia senąjį, aštuonerius metus buvusį pardavimų lyderiu Rumunijoje.

„Metų automobilio“ konkurse „Renault Clio“ surinko 104 balus ir užėmė 4 vietą bendroje lentelėje.

„Metų automobilio“ žiuri buvo sudaryta iš 16 žurnalistų, du iš jų šiame konkurse dalyvavo pirmą kartą. Šiais metais į finalą dėl Rumunijos „Metų automobilio“ titulo pateko „Ford B-Max“, „Skoda Rapid“, „Chevrolet Malibu“, „Kia Cee’d“, „Opel Mokka“, „Peugeot 208“ ir „Volvo V40“.